All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PODGORICA Djevojčica na samrti, liječili joj vaške praškom protiv KROMPIROVE ZLATICE

Petogodišnja djevojčica sa sjevera u teškom je stanju zbog trovanja oligofosfatima i već desetak dana nalazi se u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saopštila je Dnevnim novinama direktorica Dječje bolnice dr Sanja Milašinović.

Naime, djevojčica je, prema riječima Milašinovićke, imala vaške koje su, kako pojašnjava, “roditelji zbog neznanja ili nemara samoinicijativno, bez konsultacija sa ljekarom ili farmaceutom, tretirali sredstvom protiv zlatice”.

“Ovo je 10 ili 11 slučaj u ovoj godini. Roditelji iz samo njima znanih razloga ili iz sramote da se ne čuje da im dijete ima vaške neće da odu u apoteku da kupe šampon, već djeci po glavi posipaju sredstva protiv insekata koja sadrže oligofolsfate” kazala je Milašinović.

Djevojčica je na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, a o njenom slučaju, kazala je Milašinović obaviješten je Institut za javno zdravlje.

 “Konsultovali smo i kolege iz Ekotoksikologije sa Vojno medicinske akademije, tako da je djevojčica kompletno medicinski zbrinuta”, istakla je Milasinović.

Kakav ce biti epilog nije mogla da prognozira, jer , kako je rekla, sada sve zavisi od odbrambenog mehananizma djevojčice .

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top