All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

OBJAVLJENI SPISKOVI: DPS plaća 250 eura za glas, Đukanović tvrdi da nije istina

Portal Bošnjaci.net objavio je juče spiskove birača iz dijaspore koje je DPS zvao ili planira da zove da dođu da glasaju na izborima u nedjelju, a četvoro njih potvrdilo je “Vijestima” da su ih iz DPS-a kontaktirali, dok je dvoje potvrdilo da im je iz te partije obećano plaćanje  putnih troškova ukoliko dođu da glasaju.

 

“Nema ništa od toga. Svako ko želi, doći će u Crnu Goru. Treba da se zabrinemo što se sa drugih adresa ubaca novac u Crnu Goru”, rekao je Đukanović.

screenshot_1
FOTO: bosnjaci.net

Zijad Škrijelj, nastanjen u Francuskoj kazao je “Vijestima” da ga je zvao Izet Škrijelj koji je član mjesnog odbora DPS-a u Petnjici, i obećao mu 250 eura za putne troškove.

“Jesu, zvali su me. Izet Škrijelj, sigurno vi znate njega, on je za to, inače ako snose putne troškove i to, nije problem ja ću da dođem da glasam, ako ne, onda neću. Rekli su, ali sve se mijenja, sve je moguće u Crnoj Gori. Ja dolazim busom, rekli su, ako je to tačno. Je li u redu što se toga tiče, kako sam ja čuo, plaćaju se putni troškovi, kako je Izet Škrijelj rekao da je 250 eura. Da naglasim kako je rečeno za nas koji dolazimo iz inostranstva, ne znam je li tačno. On je meni rekao, da nije problem, da se troškovi snose, ako je tako ja ću doći jedno nedjelju dana”, rekao je Zijad Škrijelj.

Erna Ličina iz Slovenije rekla je da su je zvali iz DPS-a i rekli joj da će joj dati novac ukoliko dođe da glasa.

spisak iseljenici dijaspora DPS
FOTO: bosnjaci.net

Harija Rastoder koja živi u Švajcarskoj rekla je da su njenoj braći rekli da dođu, da će i ona doći, da će platiti kartu i da ne zna da li će joj neko dati novac kad dođe u Crnu Goru.

Jusuf Agović iz Luksemburga kazao je da su ga zvali, ali da niko nije pominjao novac i da on nije ni pitao da li se put plaća.

Minela Zilkić koja živi u Srbiji, a takođe se nalazi na spisku, rekla je “Vijestima” da je niko nije kontaktirao. Portal Bošnjaci.net objavio je spiskove sa imenima nekoliko stotina birača iz dijaspore u kojima su i njihovi matični brojevi i brojevi telefona. Imena u spiskovima označavana su crvenom, plavom i zelenom bojom, dok pored pojedinih imena piše i “stigao”,  a pored nekih “ne”. Na spiskovima se nalaze ljudi iz bihorskog kraja koji žive u inostranstvu.

Objavljen je i spisak sa “koordinatorima” za sela, koji su zaduženi da zovu određene ljude. Na spisku “koordinatora” nalazi se sedam članova petnjičkog odbora DPS-a:  Izet Škrijelj koji je prema spisku zadužen za iseljenike iz Javorove, Izet Adrović zadužen za iseljenike iz Vrbice, Samir Garčević za Petnjičane, Muslija Kalić za raseljenike iz Godočelja, Adis Ličina za Radmance, Reho Ramčilović za Lagatore i Senad Rastoder za Savin Bor. Na spisku “kordinatora” su još Rifat Skenderović, Ramiz Škrijelj, Jonuz Ličina, Rešid Korać, Ferid Palamar i Denis Šabotić.

“Vijesti” su pokušale da kontaktiraju sve “koordinatore”, ali su svi bili nedostupni.

Na portalu Bošnjaci.net navodi se da je crnogorska vlast odredila podobne koordinatore u svim mjestima sa bošnjačkom populacijom, ali i po cijeloj dijaspori koji “uhode i presreću građane”, posebno u Luksemburgu.

Medojević tvrdi da Đukanović pismima zove iseljenike

Funckioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević na Fejsbuku je objavio navodno pismo koje premijer Milo Đukanović šalje dijaspori a u kojem ih poziva da “povedu prijatelje, skupe svoje familije i urade sve da ovi izbori budu proslava budućnosti”. U tom pismu se navodi da su ovo najteži izbori u posljednjih 25 godina “I moramo skupiti svu našu snagu da bi pobijedili”,  navodi se u pismo za koje Medojević tvrdi da  se u premijerovo ime šalje iseljenicima.

Medojević je uz fotografiju napisao da DPS  nudi avionsku karta i 300 eura iseljenicina da dođu da glasaju za politiku zbog koje su napustili zemlju. “Upozoravamo ih da i oni koji dođu čine teška krivična djela i rizikuju status u zemljama iz kojih dolaze”, napisao je Medojević.

Na pismu koje je Medojević objavio nema ni memoranduma DPS-a, kao ni Đukanovićevog potpisa. Ranije je na društvenim mrežama kružio detalj sa zvanične Fejsbuk stranice DPS-a gdje je  jedan od iseljenika komentarisao da će “Luksemburci doći uglavnom avionima” i da stiže podrška sa sjevera od “10 buseva” za Mila.

(Vijesti)

IZDVAJAMO

To Top