All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Беч, Линц, Инсбрук: Сусрети и разговори

У наредном периоду, српска удружења у Аустрији организују низ културних догађаја, у Бечу, Линцу и Инбруку, на које позивају све заинтересоване.

У оквиру програма Култура сећања у оквиру Дана културе Републике Српске у Аустрији биће представљена књига Тање Тулековић Драксенић 1941-1945. године о једном од најужаснијих усташких злочина над Србима у Другом светском рату. Ауторка књиге ће присуствовати промоцији.

Промоција ће се оджати и у Линцу, у црквеној сали Храма Св. Василија Острошког Чудотворца 26. фебруара, у организацији Српске православне црквене општине Линц и Jaвне установе Спомен – подручје Доња Градина. Планирана је и дискусија на тему Геноцид над Србима у НДХ.

Просвјетини традиционални Сусрети и разговори  одржаће се 4. марта у Храму Васкрсења Христовог у Бечу на тему Патријарх Павле светац којег смо познавали. Биће представљена истоимена књига истакнутог новинара и књижевника Ђорђа Рандеља. Гости: др Милица Стојадиновић, професор на Академији уметности и аутор Ђорђе Рандељ.

На аустријску премијеру филма Завештање у Инзбруку и Бечу позива организација СПОЈИ из Инзбрука, у недељу, 19. март 2017. Сав приход од продаје улазница намењен је социјално угроженим породицама са више деце на Балкану.

Dijaspora.news/RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top