All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

VELIKO RAZOČARANJE: Novak Đoković saopštio šokantnu vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće nastupiti na predstojećem turniru u Majamiju. Drugi teniser sveta je putem društvenih mreža saopštio da zbog povrede lakta neće braniti titulu na Floridi.

“Na žalost, moram da podelim sa vama neke ne baš dobre vesti u vezi sa predstojećim turnirom u Majamiju. Povreda lakta koju vučem već mesecima se prošle nedelje pogoršala do te mere da me je doktor savetovao da napravim pauzu. Učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre oporavim, ali na žalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju. Ovo je veliki šok i razočarenje za mene, a znam da ni vama nije svejedno. U Majamiju sam osvojio svoj prvi masters turnir i počeo pohod na vrh svetske rang liste i godinama unazad pravim sjajne rezultate tamo. Ponekad najbolnije poraze u sportu nam zada baš naše telo, a ne protivnik. Uvek sam se trudio da brinem o svom telu i kroz karijeru me stvarno nisu pratile velike povrede i problemi. Ali izgleda da sada moje telo pokazuje posledice svih ovih godina ludog tempa i fizičkih napora koje sam imao. Jako sam zahvalan za svu podršku koju dobijam od vas. Hvala što ste uz mene #NoleFam”.

 

Đoković je nedavni Masters u Indijan Velsu završio u četvrtfinalu porazom od Nika Kirjosa, isto kao i prethodni turnir u Akapulku.

Biće ovo prvi turnir u Majamiju bez Novaka posle jedanaest uzastopnih učešća tokom kojih je osvojio neverovatnih šest titula.

Masters turnir u Majamiju odigraće se od 22. marta do 2. aprila 2017. a Novak je trebalo da brani titulu osvojenu pre dvanaest meseci, kada je u finalu bio bolji od Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3.

Povreda lakta koju je zadobio prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sprečila je Novaka da učestvuje na turniru u Sinsinatiju, njegov nastup na US Openu bio je neizvestan do poslednjeg trenutka, a takođe je morao da se povuče sa „China Open“-a u Pekingu.

Novak se vratio u Evropu gde će nastaviti sa detaljnim ispitivanjima stepena ozbiljnosti povrede.

Od brzine oporavka zavisiće i njegov povratak na teren.

Dijaspora.news/kurir.sport

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top