All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Dubravka se školovala za psihologa, a sada je naučila da pravi cipelice za bebe i zarađuje više nego što je i mogla da zamisli

– Sam dizajn je moderan, pa su te bebe tako moderne u tim cipelicama – rekla je Dubravka Vujnović Božić

Banjalučanka Dubravka Vujnović Božić, koja za bebe kreira i izrađuje nehodajuće cipelice od prirodnih materijala, inače psiholog po struci, kaže da posao za koji se školovala radi volonterski, a od obućarskog posla za koji nema ni dana škole, zaradi koju konvertabilnu marku.

Veza između psihologije i obućarskog zanata kod Dubravke Vujnović Božić postoji i to je ljubav prema bebama.

– Oduvek imam ljubav prema malim bićima i nekako sam im posvećena čak i u ovoj profesiji psihologa, a ovo je kreativni deo u kojem stvaram konkretan proizvod – rekla je ona.

“Isolina”, cipelice za bebe, pravi od kože “koja u sebi nema mnogo hemije”, a prednost ovako izrađenih cipelica, prema njenim rečima je prirodnost, jer su mekane i lagane na nogicama.

– Sam dizajn je moderan, pa su te bebe tako moderne u tim cipelicama – rekla je Dubravka Vujnović Božić i dodala da je izrađivala i čizmice, kojima je unutrašnjost od vune, pa su i funkcionalne.

Do početka proizvodnje došlo je slučajno.

– Pokušala sam za jednog malog drugara da napravim cipele iz šale, jako dobro je ispalo, onda sam pokušala još jedne, pa još jedne i negde sam se sama oduševila kako to izgleda i kako je to malo – ispričala je ona.

U poslu joj pomažu suprug i njegov kolega, koji se bave kožnom galanterijom.

– Defitivno ne bih uspela bez toga, imala sam priliku da dođem ovde i da se igram. Sve mi je bilo dostupno i materijali i alati i na kraju krajeva njih dvojica sa svojim savetima, jer nemam nikakvo iskustvo za ovako nešto. Oni su mi ogromna podrška i pomoć, kao inkubator u kojem se polako razvijam – rekla je ona.

Roditelji su, kaže, oduševljeni, majke pogotovo, a najveći deo svojih proizvoda prodaje u BiH.

– Mogu da se pohvalim da je nekoliko pari cipelica otišlo i po Evropi, što mi je drago, da se prepoznaje kvalitet – dodaje Banjalučanka.

Osim cipelica za “nehodače”, Dubravka pokušava da napravi i letnje cipelice za bebe koje su prohodale. Kaže da joj je to novi izazov.

– Kod nas je teško planirati bilo kakvu budućnost. Zaista verujem da kada radimo nešto srcem i od srca, i uložimo se u to – da to ne može da ostane neprimećeno i nenagrađeno na neki način. Tako da se zaista nadam da ‘Isolina’ može da postane brend koji će da raste i da se razvija – kaže ona.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Pogledajte snimke:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top