All for Joomla All for Webmasters
Društvo

BRUKA! PRESELA IM EKSKURZIJA U ITALIJI: Direktor đake vodio u šoping! Za 7 dana obišli 3 tržna centra

Učenici trećeg razreda Gimnazije u Ivanjici obilazili radnje, ali i parfimeriju u San Marinu, u kojoj ih je prvi čovek škole Duško Parezanović ubeđivao da kupuju parfeme

Direktor ivanjičke gimnazije Duško Parezanović tokom sedmodnevne ekskurzije po severnoj Italiji, od 15. do 21. septembra, vodio je učenike trećeg razreda u čak tri tržna centra i jednu parfimeriju, pa su deca više vremena provela u šopingu nego u razgledanju gradova, za šta su njihovi roditelji dali novac.

Ovo za Kurir tvrdi jedan od roditelja učenika čije ime je poznato redakciji Kurira, a koji je želeo da ostane anoniman zbog straha od odmazde direktora nad njihovim detetom.

Za razgledanje dva sata

Najgore od svega je što je Parezanović u San Marinu đake odveo u jednu parfimeriju i ubeđivao ih da kupuju parfeme radi lične koristi, tvrdi roditelj i nastavlja:
– Zašto đaci za sedam dana moraju da svraćaju u tri tržna centra? Bili su u „Palmanovi“ kod Trsta i u tržnim centrima kod Firence i Riminija. Deca su imala samo po dva sata za razgledanje Trsta i Firence, a isto toliko su proveli u tržnim centrima. Problem je što se direktor Parezanović predstavljao kao vođa puta i o svemu odlučivao – kad će se ići i gde i koliko će se ostati. Vodičima je čak upadao u reč dok su pričali o destinaciji. Deca su se bunila, ali on se pravio blesav – kaže sagovornik Kurira i dodaje da Parezanović već 11 godina učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda vodi na ekskurzije i svuda ima neke dilove s trgovcima.

 

Šoping u  parfimeriji... Direktor Duško Parezanović

 

– Deca su u San Marinu po njegovoj direktivi posetila jednu parfimeriju, a on ih je ubeđivao da kupe parfeme i nakit kao da je to njegova radnja. Pošto je parfimerija mala, naredio je da je deca iz dva autobusa posete u razmaku od pola sata, kako bi svi mogli na miru da kupuju. Kada su deca otišla s vodičima u obilazak grada, direktor je ostao da pokupi proviziju, koju dobija od vlasnika parfimerije u vidu pune torbe parfema, što dokazuju i fotografije – kaže sagovornik Kurira.

Traje godinama

Prema tvrdnjama roditelja, bahatost direktora Parezanovića traje godinama, a jedan od njegovih hirova je i da u hotelima ne bude smešten na spratu na kom su deca da ga ne bi uznemiravala.
– On 11 godina vodi decu drugog razreda u Grčku, trećeg razreda u Italiju i četvrtog u Budimpeštu i tako radi, ali pošto je veoma moćan u gradu, roditelji se boje da prijave njegovo ponašanje da ne bi napravili problem deci u školi. Kruže priče i da uzima novac od dečjih gratisa, profesorskih dnevnica, naplaćuje ocene, upisuje decu u školu za određenu svotu novca. To je javna tajna, ali se građani Ivanjice plaše da ga prijave jer važi za snalažljivog čoveka, koji ima mnogo veza sa lokalnim vlastima – kaže uznemireni roditelj.

Direktor Parezanović
NEGIRA OPTUŽBE

Direktor Duško Parezanović negirao je sve navode roditelja tvrdeći da je ekskurzija besprekorno organizovana.
– Nijedna satnica nije promenjena. U „Palmanovi“ ostali smo duže jer smo čekali drugi autobus. Da li je neko svraćao u parfimeriju u San Marinu, to je njegova slobodna volja, a ako je neko rekao da sam dobio parfeme, to je bruka i sramota – kaže Parezanović i dodaje da nije uzimao nikakav novac od učeničkih gratis putovanja i za upis đaka u Gimnaziju.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

Dijaspora News je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. Cilj portala Dijaspora News je da nas poveže i okupi, da informiše o najvažnijim dešavanjima, kako u domovini, tako i o aktivnostima udruženja i pojedinaca u iseljeništvu. Trudićemo se da budemo drugačiji, bolji, da obezbijedimo relevantne informacije sa relevantnih adresa. Ne ustežite se da nas kontaktirate, pitate, pošaljete vijesti iz svojih zajednica. Registrujte se i na DN forum i podijelite svoja iskustva i stavove.

Povežimo se.

Facebook

To Top